A KINEZIOLÓgiáról röviden

A kineziológia tágabb meghatározása szerint egy olyan alternatív, holisztikus szemléletű, komplementer jellegű személyiség-, képesség- és készségfejlesztő, valamint érzelmi stresszoldó módszer, amely segíti az egyént életmódjának és életszemléletének megújításában, a testi, lelki és érzelmi egészségének megőrzésében, valamint a problémák mögött meghúzódó okok feltárásában és a kialakult blokkok megszüntetésében. A kineziológiai kezelés célja a jelenbéli és múltbéli stresszeknek speciális korrekciós technikákkal való feloldása, a test harmonikus energiaáramlásának visszaállítása, a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindítása. 

IZOMTESZTELÉS

A kineziológia információgyűjtő eszköze az izomtesztelés, amely valójában egy biofeedback eljárás, magyarul biológiai visszacsatolás. Egyértelmű összefüggés fedezhető fel az események, gondolatok, érzelmek és a test fiziológiai válaszai között. Negatív élményeink stresszként raktározódnak a szervezetünkben, és energetikai blokkokat képezve következményekkel járnak, amelyek testi, lelki, szellemi téren egyaránt megjelenhetnek. Az izomtesztelés segítségével a kineziológus a test-elme kapcsolatra ráhangolódva a neurológiai rendszer közreműködésével információt gyűjt, korrekciókat hajt végre, majd ellenőrzi a kezelés hatékonyságát. Az izomtesztelés azon alapul, hogy a pozitív ingerek erőssé teszik, a negatívak pedig elgyengítik egész testünket, és ez a változás érzékelhető a tesztelt izom tónusában. Ez egy ősi mechanizmus a szervezetben. Negatív stressz esetén ugyanis a testben található összes mozgatóizom energiaellátottsága lekapcsol. Mindez abból a célból történik, hogy valamennyi izom képes legyen az agyból érkező, az adott helyzetben megfelelőnek talált újabb parancs fogadására. Minden egyes ilyen lekapcsolásra  és a lekapcsolás körülményeire tudattalan szinten emlékezünk. Végső soron ezeket a kikapcsolásokat tudjuk beazonosítani izomteszteléssel. Azt, hogy mikor történt és kivel, mivel volt kapcsolatos. A kineziológiai izomtesztelés során feltárjuk az izomrendszernek az energiarendszerrel kapcsolatos kiegyensúlyozatlanságát. Az izomtónus változás vizsgálata segít bennünket a tudatalattiban lévő, feldolgozatlanul maradt események, traumák hozzáférhetővé tételében. Ez egyben lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is fényt derítsünk azokra a múltbeli negatív emlékekre, amelyek egymásra épülve problémáink, betegségeink kialakulásához vezettek. Az izomtesztelés segítségével tehát feltérképezhető az adott probléma hátterében álló energetikai blokk, amely az eseményből, annak érzékeléséből és a negatív érzelemből tevődik össze, valamint a probléma megoldásához szükséges korrekció is.

KINEZIOLÓGIAI KORREKCIÓK
A kineziológiai módszerek korrekciós technikái minden esetben gyengéd és szelíd eljárások. A korrekciók között szerepelnek például kisebb-nagyobb mozgásokat tartalmazó, integrációs és vizualizációs gyakorlatok, akupresszúrás pontok érintése, masszírozása, esszenciák, színek alkalmazása. Az elvégzett korrekciók hatására energetikailag kiegyensúlyozott állapot jön létre, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusai akadálytalanul működésbe léphessenek.

KINEZIOLÓGIAI IRÁNYZATOK

TOUCH FOR HEALTH
A kínai öt elem tan, a meridiánok, izmok és érzelmek összefüggéseivel dolgozik, a kineziológia egyszeregye. Elsődleges célja az volt, hogy laikusok számára is gyakorolható, a testünk energiafolyamatairól ismereteket adó, egészségmegőrző programot hozzon létre. Neurolimfatikus, neurovasculáris pontok kezelésével, az egyes meridiánokon beazonosított különleges akupunktúrás pontok megfelelő érintésével teremti meg az energiaegyensúlyt.
ONE BRAIN
A viselkedési barométer szolgál jelzőrendszerül annak az érzelmi energiának a megtalálásához, amely fogva tart bennünket és ahhoz is, amely ébreszthető annak érdekében, hogy valódi egyéniségünk szabadon működhessen. Nem ellentétpárok, hanem egymást semlegesítő energiák, amelyek egyensúlyi állapotba hozhatók. A téma legtöbbször hosszú ideje fennálló félelem és fájdalom következménye. Izomteszteléssel megkeressük azt a kritikus életkort, amikor stressz hatására hasadás keletkezett a vágyott és megélt valóságunkban és a két agyterület közötti kommunikáció az adott téma vonatkozásában megszakadt. A One Brain kineziológiai korrekciók hatására oldódik a funkcionális vakfoltot okozó stressz és szabaddá válik az út a kívánt képességek és készségek fejlesztéséhez és új tanulási lehetőségek megalapozásához.
BRAIN GYM
Az érzelem gazdag helyzetekben bizonyos izmok fokozott működésbe kezdenek, míg mások lekapcsoltakká válnak. A feszült izmok zavart okoznak a központi idegrendszerben s így zavar keletkezik a szenzorikus információk azonnali feldolgozásában. Érintéses és/vagy mozgásos gyakorlatokkal oldjuk a feszültséget az izmokban és ennek hatása azonnali érzelmi oldódást eredményez. A keresztező és azonos oldali mozgással végzett ún. laterális áthangolás során a két agyfélteke, a két testfél, a szemek, fülek, valamint az elülső és hátsó agyterületek közötti kommunikáció pontosabbá válik. Az áthangolás eredményeként megjelenik a tanulási képességek hatékonyabbá válása és a gondolatok világos kifejezése.
STRESS RELEASE
A kineziológia mindenki által működtethető, nagyon népszerű ága, amely Wellness Kineziológia, a jó közérzet kineziológiája néven is ismert.   Rendkívül egyszerű, ugyanakkor mégis mélyreható módokon, az élet minden területén használható technikák és stratégiák alkalmazásával, megtanít stresszmentesen és jó közérzetben létezni. A sikeres és boldog élet kialakításában saját, belső korlátaink gátolnak, amelyek hitrendszereink átalakításával eltávolíthatóak. A módszer lehetővé teszi, hogy képesek legyünk sikeresen megküzdeni félelmeinkkel, segít tudatosabbá válnunk és támogat minket abban, hogy elérjük maximális teljesítőképességünket.

Fordulj hozzám bizalommal

Lépj velem kapcsolatba, hogy közösen feltárjuk azokat a jelenségeket, amelyek az eddigiek során életedet negatív irányban befolyásolták és együtt megoldást találjunk arra, hogy belátható időn belül kiegyensúlyozottan és boldogan élhess!