Önismereti tanácsadás

“Ha valaki csak akkor tart értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, akkor valójában nem téged tart értékesnek. Hanem önmagát. Önmaga értékrendjét akarja benned viszontlátni. Mint egy tükörben. Amit ő értéknek gondol, azt szeretné benned látni, azt akarja tőled megkapni. És ha próbálsz megfelelni neki, akkor már nem TE vagy, hanem Ő.”   Csitáry-Hock Tamás

 

Az emberek viselkedését megfigyelve könnyen észrevehető, hogy mennyire különbözünk. Mi okozza ezeket a különbségeket? A magyarázat a viselkedés genetikai ismeretekben rejlik. Erről a témáról bővebben az  Önismeret fejlesztése kineziológiával >> oldalon írtam.

 

Miben segíthet az önismereti tanácsadás?

Az önismereti tanácsadás során számos önmagunkkal kapcsolatos kérdésre választ kaphatunk. Néhány példát kiemelve ezek közül:

Milyen gondolkodási stílus jellemez? Az eredményekre vagy a folyamatokra fókuszálsz? Cselekvő vagy gondolkodó típus vagy? Magabiztos vagy? Mások jóváhagyása mennyire fontos számodra? Tolerálod a hibákat vagy nem? Igyekszel kontroll alatt tartani az érzéseidet vagy örömmel kifejezed? Gyorsan döntesz vagy előbb hosszasan analizálsz? Közvetlen vagy távolságtartó ember vagy? Visszafogott a stílusod? Mennyire vagy teátrális alkat? Mennyire vagy tekintélyt sugárzó? Mekkora az önbizalmad? Milyen a beszédstílusod? Tömören fogalmazol vagy verbális típus vagy? Mennyire vagy adakozó? Mennyire vagy kitartó? Szolgálatkész vagy inkább ügyintéző alkat vagy? Elfogadó vagy szkeptikus alkat vagy? Mennyire vagy szigetelt? Pesszimista vagy optimista alkat vagy?

Az önismereti tanácsadás célja, hogy

  • megismerjük és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk és nem olyannak, amilyennek a hitrendszerünk sugallja (azaz amilyennek hinni akarjuk magunkat)
  • megismerjük és elfogadjuk mások szerkezet funkciós jellegeit olyannak, amilyenek anélkül, hogy magunkra vonatkoztatnánk
  • őszinte tiszta kommunikációval működjünk a kapcsolatainkban

A fenti célok elérése érdekében az önismereti tanácsadások, kezelések során az alábbi területekről távolítjuk el a negatív érzelmi töltést:

  • vizuális kommunikáció
  • önmagunk értékelése
  • mások szerkezet funkcióinak hatása
  • ösztönös önbizalom
  • a múlt elengedése
  • a tudatosság elfogadása

Az önismereti fejlődés  első lépése, hogy felelősséget vállalunk magunkért. Elfogadjuk saját szerkezetünket és azt a viselkedést, amit az a jegy képvisel. Az elfogadás hozza meg a szabadságot, az elfogadás pedig csakis választásból származhat.

Ha nem fogadjuk el saját szerkezetünket és azt a viselkedést, amit az adott jegy képvisel, az azt eredményezi, hogy komoly problémáink lesznek saját magunkkal. Itt tud segíteni a kineziológia azzal, hogy feloldja ezeket a belső feszültségeket, stresszeket. Ez hatalmas lépés az önismeretben. Képessé válunk hitelesen, csak ránk jellemzően, a magunk egyedi és sajátos módján megérezni, megérteni és megélni a dolgokat.

 

 Önismeret fejlesztése kineziológiával >>

 

Ha szeretnél önismeretben fejlődni, ha szeretnél egy személyedre szóló részletes Alkat/Funkció elemzést, amit a születési adataid alapján numerológiai vonatkozásokkal is kiegészítek, fordulj hozzám bizalommal, érdeklődéssel várlak, szívesen segítek.

Időpont egyeztetés napközben 9 és 17 óra között a 06 20 975 1921 telefonszámon.

Kapcsolat >>

Kezeléseim során nem gyógyítok és nem diagnosztizálok. Az általam alkalmazott eljárások alternatív és kiegészítő jellegűek, amelyek nem helyettesítik az orvosi kezelést, csupán további támogatásul szolgálnak az adott területen.