Kineziológiai oldás

“… a betegségek és működési zavarok igazi természete abban áll, hogy elveszett a kapcsolat a test azon része között, ami tudja mi a probléma, és aközött, ami rendelkezik a homeosztázis visszaállításához szükséges információval. Az Energetikai Kineziológia ahhoz is hatékony eszköznek tűnik, hogy megállapítsa a problémát okozó tényezőket, és hogy megadja a testnek az információt és kapcsolatot, ami önmaga meggyógyításához kell. ”   

Charles T. Krebs – Tania O’Neill McGowan: Energetikai Kineziológia

A kineziológiai kezeléseket röviden oldásnak nevezik, ez a szóhasználat a stresszoldásból alakult ki. Az esetleges félelmek, fenntartások eloszlatása céljából ezen az oldalon röviden összefoglalom, hogy valójában mi is történik a kineziológiai oldás során.
Az első találkozás alkalmával  röviden  ismertetem azokat a módszereket, amivel dolgozom és megbeszéljük, hogy mi fog történni a kezelésen. Ezt követően meghallgatom, hogy milyen problémával jöttél. Egy adatlapon rögzítem a személyes adataidat, az előzményeket és azokat a fontos tényeket, információkat, amik az oldás során fontosak lehetnek. Majd megkérlek, hogy fogalmazd meg pozitív célmondat formájában, amit el szeretnél érni a kezelés során, ez lesz a kezelés célja. Ezt követően elkezdjük a közös munkát.
Mivel munkánk során izomtesztelést használunk, ehhez előbb tiszta jelzőizomra van szükségünk. Kényelmi szempontból általában az elülső deltaizmot használjuk erre. Az ún. előtesztek segítségével olyan állapotba hozzuk a jelzőizmot, hogy megbízható izomválaszokat kapjunk.  Ezt ellenőrzöm is. Ezután következik a tulajdonképpeni oldás. Az oldás során meghatározott rendszer szerint kérdéseket teszek fel, miközben enyhe nyomást gyakorolok a kinyújtott karodra és figyelem az izomtónus változást. Az izomteszt segítségével feltérképezett információt közösen átbeszéljük, majd megnézzük milyen negatív érzelem áll a probléma hátterében. Megkeressük a stressz forrását és speciális korrekciós technikák segítségével eltávolítjuk. Könnyen elvégezhető, egyszerű és fájdalommentes technikákat alkalmazunk. Általában megszületik valamilyen új felismerés, kialakul egy másfajta látásmód, mint korábban volt, ezekről beszélgetünk egy keveset. Van úgy, hogy valamilyen eredményes jövőbeli viselkedést beszélünk meg. Végül megerősítő gyakorlatokat választok, amelyeket majd otthon egyedül ajánlatos végezned. Alkalmanként kb. 1-1,5 órát tartanak a kezelések. Teljesen probléma és egyén függő, hogy hány kezelésre van szükség. Van úgy, hogy csak egyre, előfordulhat, hogy 3-4-re vagy még többre. Én csak javaslatot teszek, természetesen szabadon dönthetsz arról, hogy hányszor és milyen gyakran veszed igénybe ezt a segítséget. Az oldás során elhangzott információkat szigorúan bizalmasan kezelem.

Kineziológia >>

Kérdések és válaszok a kineziológiáról >>

Miben segíthet a kineziológia? >>

Stresszoldás kineziológiával >>

 

 

Érdeklődéssel várlak, szívesen segítek. Fordulj hozzám bizalommal!

Időpont egyeztetés napközben 9 és 17 óra között a 06 20 975 1921 telefonszámon.

Kapcsolat >>

Kezeléseim során nem gyógyítok és nem diagnosztizálok. Az általam alkalmazott eljárások alternatív és kiegészítő jellegűek, amelyek nem helyettesítik az orvosi kezelést, csupán további támogatásul szolgálnak az adott területen.