Brain Gym kineziológiai módszer

Brain Gym kineziológiai módszer

 

A Brain Gym/Agytorna gyakorlatok mindegyike az agy egy adott területét aktivizálja. A két agyfélteke különböző feladatokat lát el. A bal agyfélteke a részletek pontos megfigyelésére képes, míg a jobb agyfélteke az egészet értékeli. Tanulás során az információt a bal féltekével fogadjuk be, és a jobb oldalival dolgozzuk fel, így vagyunk képesek a részleteket összerakni.
A gyakorlatok összekapcsolják, összhangba hozzák a test három dimenzióját, a jobb és bal oldalt, a fent és lentet, valamint a test elülső és hátulsó oldalát, melyeknek egymással összhangban kell működniük.
Az EDU-Kineziológia  szerint az ember összes problémája abból származik, hogy a három dimenzió közül valamelyiknél, vagy akár többnél is megbomlik az összhang, melynek okai a mozgással, a táplálkozással és az érzelmi problémákkal, stresszel függnek össze. A gyakorlatok végzésével visszaáll az egyensúly és a test újra harmóniába kerül.

A módszer konkrét probléma esetén egyénileg alkalmazható, de lehetőség van a gyakorlatok csoportos formában történő elsajátítására, rendszeres gyakorlására  is.

 

Brain Gym kineziológia gyakorlatok

 

1. Középvonal keresztező mozgások

Integrálják, összehangolják az agyműködést, segítenek a két agyféltekével egyszerre tanulni, összekapcsolják a test jobb és bal oldalát, ezáltal javítják a mozgáskoordinációt, segítik a látást, hallást, a térbeli tájékozódást, a kommunikációt. Serkentik az energiaáramlást a tanulásban résztvevő energiapályákon és olyan idegi útvonalak létrejöttében játszanak szerepet, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy az élet kihívásainak könnyen és örömmel meg tudjunk felelni.

2. Pozitív hozzáállás gyakorlatok

Segítenek feloldani az érzelmi feszültségeket és megőrizni higgadtságunkat.

3. Energia gyakorlatok

A megfelelő ráhangolódást segítik. Ha testünket nyugalmi állapotból mozgásba akarjuk hozni, rá kell hangolódni a mozgásra. Az energia gyakorlatokkal tudjuk a test inait és izmait ráhangolni erre. Kapcsolatot teremtenek a test felső és alsó részével, a fent és a lent, elöl és hátul, jobb és bal összehangolásával.

4. Nyújtó gyakorlatok

Testünkben a stressz gyakran izomfeszültséget okoz. Ez értékes energiákat tart fogva, a gyakorlatok segítenek finoman nyújtani az izmokat, tartásunk javul, nagy és finom motoros mozgásunk megszabadul a stressztől, uraljuk mozdulatainkat. A mozgások a test elülső és hátulsó oldalát hangolják össze.

 

Tanulási képességek fejlesztése kineziológiával >>

Hatékony és stresszmentes tanulás kineziológiával >> 

Amennyiben gyermeked a felsorolt problémák valamelyikével küzd, illetve saját magadnak van valamilyen nehézséged ezen a területen, fordulj hozzám bizalommal, érdeklődéssel várlak, örömmel segítek.

 

Időpont egyeztetés napközben 9 és 17 óra között a 06 20 975 1921 telefonszámon.

Kapcsolat >> 

Kezeléseim során nem gyógyítok és nem diagnosztizálok. Az általam alkalmazott eljárások alternatív és kiegészítő jellegűek, amelyek nem helyettesítik az orvosi kezelést, csupán további támogatásul szolgálnak az adott területen.