Bach virágterápia

“Bizonyos magasabb rendbe tartozó, vadon növő virágok, bokrok és fák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék emberi rezgéseinket és megnyissák csatornáinkat spirituális énünk üzenetei számára; hogy elárasszák személyiségünket a számunkra szükséges erényekkel és ezáltal elmossák a szenvedésünket okozó (jellem)hibákat. A szép zenéhez vagy más, nagyszerű inspiráló dolgokhoz hasonlóan képesek egész személyiségünket felemelni és közelebb hozni minket a lelkünkhöz. Ezáltal békességgel ajándékoznak meg és megszabadítanak szenvedéseinktől. Nem azzal gyógyítanak, hogy a betegséget közvetlenül megtámadják, hanem azzal, hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el testünket. Ezáltal a betegség elolvad, mint a hó a nap sugaraitól. Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül.”   Edward Bach

A Bach virágterápia a lelki egészség megteremtését szolgálja. 38 növényi esszenciát tartalmazó rendszerét az 1930-as években Edward Bach  angol orvos fedezte fel és dolgozta ki.

A Bach virágterápia célkitűzése a lelki harmónia megteremtése, melynek következtében minél jobban kibontakozhat és stabilizálódhat a személyiség, ez pedig a különféle testi és lelki zavarokkal szembeni nagyobb ellenálló képességhez vezet. A Bach esszenciák alkalmazása arra szolgál, hogy megtanuljuk konstruktívan kezelni az emberi természet negatív lelkiállapotait és újra megtaláljuk a kapcsolatot lelki öngyógyító erőinkkel.

A Bach virágok mindegyike bizonyos lelki princípiumot testesít meg és egy meghatározott frekvencián rezeg. E növényi frekvenciák mindegyike megfelel egy lelki frekvenciának az emberi energiamezőben. Ha valamelyik lelki potenciál frekvenciájában torzulás keletkezik, az adott virágesszencia  harmonikus impulzust ad az emberi energiamezőnek ebben a frekvenciatartományban, ez helyrehozza a torzulást és harmonizálja a kialakult negatív reakciómintákat.

Edward Bach lélekvirágait az alábbi kategóriákba sorolta:

  • Félelem
  • Bizonytalanság
  • Környezet iránti érdektelenség
  • Magány
  • Túlérzékenység és hiányos elhatároltság
  • Levertség vagy kétségbeesettség
  • Másokkal való túlzott törődés

A Bach virágterápia időtartama és kimenetele attól függ, hogy a probléma mennyire rögzült a személyiségben. Emellett a folyamatban kulcsfontosságú az önismeret általi belátás, mert csak így történhet meg a negatív reakcióminta pozitívvá alakulása. A terápia során létrejön egy mélyebb, tisztább önismeret, majd ezt követi a kibillent lelki egyensúly helyreállítása, a gyógyulást.

 

Érdeklődéssel várlak, szívesen segítek. Fordulj hozzám bizalommal!

Időpont egyeztetés napközben 9 és 17 óra között a 06 20 975 1921 telefonszámon.

Kapcsolat >>

Kezeléseim során nem gyógyítok és nem diagnosztizálok. Az általam alkalmazott eljárások alternatív és kiegészítő jellegűek, amelyek nem helyettesítik az orvosi kezelést, csupán további támogatásul szolgálnak az adott területen.